Last news

La població assalariada renuncia a 733 euros al mes en jubilar-se, el 33% de la renda. Fins a l'octubre, les noves altes de la Seguretat Social van comptar amb una quantia mitjana mensual de 1.494 euros, segons la darrera nòmina de pensions publicada pel Ministeri d'Inclusió. Per la seva banda, la darrera generació prèvia a la retirada, la franja compresa entre els 60 i 64 anys, va rebre una remuneració mitjana anual de 26.735 euros el 2019, traduït en 2.227 euros mensuals en 12 pagues, segons l'enquesta anual d'estructura salarial publicada per l'INE.

Data publicació: 12/2/2021

La Sala ha decretat en una sentència que gaudir de la pensió de jubilació és "compatible amb el simple manteniment de la titularitat d'un negoci", sempre que aquesta persona exerceixi només "les funcions inherents a aquesta titularitat que no impliquin una dedicació de caràcter professional”. Els magistrats subratllen que per ser qualificat com a treballador per compte propi "no n'hi ha prou amb ser titular d'una empresa o negoci, sinó que cal fer un treball efectiu, en sentit econòmic, de manera habitual i directa".

Data publicació: 11/30/2021

El Pla prioritzarà el proper any la inspecció de transports per carretera de les empreses de transport estrangeres que operen a Espanya, en especial de les empreses deslocalitzades que operen al nostre país (col·loquialment anomenades empreses bústia). Aquesta Inspecció a les empreses bústia es durà a terme tant a la carretera, com a les empreses carregadores, comprovant el compliment de la normativa social i el cabotatge. Ajudarà a aquest tipus de control el fet que, a partir del proper mes de Febrer, amb l'obligació que el conductor introdueixi manualment el símbol del país on entra després de creuar la frontera d'un Estat Membre al començament de la primera parada del conductor en aquest país, afavorirà el control de les empreses estrangeres que fan transport nacional.

Data publicació: 11/25/2021

Els empresaris han proposat aquest dilluns augmentar l'edat de jubilació fins als 70 anys i implantar un sistema de comptes nacionals, un model contributiu pur que consistirà en crear una compte virtual per a cada treballador en la que la seva pensió es calcularà en funció de les cotitzacions efectives. Amb aquestes mesures, el Círculo de Empresarios descarta per complet l'increment a les cotizacions socials que carrega sobre les empreses 0,5 punts percentuals dels 0,6 que la nova reforma contempla fins a la jubilació financera dels babyboomers. També elimina la revalorització de les pensions conforme a l'índex de preus al consumidor (IPC), suprimit l'any 2013, però recuperat a la nova reforma de pensions. Tot i les petites similtuds, la proposta empresarial demostra el poc consens assolit en la reforma actual.

Data publicació: 11/23/2021

This site uses its own and third parties cookies to improve our services related with your preferences by analyzing your browsing habits. If you continue browsing, we consider that you have accepted the use of it. You can learn more about our cookies policy here.